مطلب زیر ترجمه مقاله آقای هنری جنکیس – رییس گروه مطالعات تطبیقی رسانه ها درMIT است که در باره پدیده وبلاگ نگاشته شده است . مقاله وی از منظر یک استاد ارتباطات در باره این پدیده قابل توجه است . وی اولا وب لاگ را یک رسانه می داند و پس آن را در آینده انقلاب دیجیتالی با اهمیت ذکر می کند . این مقاله در نشریه Technology Reviweشماره ماه مارس 2002 درج شده است .
این را بلاگ کنید! نویسنده : هنری جنیکس ترجمه با اندکی تلخیص : امیر حسین اصغری چند ماه پیش من در کنفرانس تکنولوژی در کامدن پاپ بودم ، دوستی که در نزدیکی من نشسته بود پیوسته مشغول تایپ کردن سخنرانی ها در کامپیوتر دستی خود بود . وی لینک های مربوطه خود را می یافت و با فشار بر دکمه ای آن مطالب را برای روز آمد کردن سایتش می فرستاد. سریعا پس از پست مطالب در سایتش او پاسخ هایی از خوانندگانش در سراسر کشور دریافت می کرد . او یک بلاگر بود .
بلاگرها در شکار گاه (اینترنت) می گردند و به گرد آوری می پردازند . برای ما مطالب را طی فعالیت خود در صفحات اینتر نت و… نمونه برداری کرده و گاه آنها را نقادی می کنند . ما در کنار دریای اینترنت ایم و آنها بر آن می بارانند . بلاگرها مردان آماده (رزم) انقلاب دیجیتالی هستند . کلمه « بلاگ » مختصر شده « وبلاگ » است . چند سال پیش یکی از کسانی که بسیار در وب می گشت شروع به ارایه گزارش روزانه کرد . وی موجزی از اطلاعات نادر و جالب را که در طی سیر در صفحات وب به آنها برخورد کرده بود را ارائه می کرد . پیشرفت در ابزار طراحی «وب» ، برای تازه آشنایان با اینترنت ساختن صفحات شخصی در وب را بسیار آسان کرد . تا آنجا که بتوانند آن را بسادگی هر موقع که خواستند روز آمد کنند – حتی هر 5 دقیقه یکبار- بطوریکه آن دوست – در کنفرانس- انجام می داد . بدین سان « بلاگها» دارای پویایی بیشتری نسبت به سایر استاندارد های وب سازی هستند . خیلی دائمی تر از پست کردن به صفحات بحث در اینترنت . آنها شخصی تر و خصوصی تر از روزنامه نگاری سنتی و عمومی تر از دفتر چه خاطرات هستند .
blogger.com یکی از چند سایتی است که در قلب این پدیده واقع شده است . اکنون بیش از 375000 استفاده کننده از خدمات آن ، ثبت نام کرده اند و این در حالی است که روزانه بیش از 1300 عضو جدید بدان افزوده می شود . صاحبان وبلاگ ها شامل افراد خیلی متفاوتی اند : از جماعت کلیسایی که وبلاگ را به عنوان پدیده ای تاثیر گذار برای سرپرستی روحی مخاطبان خودشان تا فعالانی که در پی دادن آگاهی های سیاسی هستند . همینطور از ورزش دوستانی که می خواهند با وبلاگ با دیگر مشتاقان دارای کنش و روابط متقابل باشند . اغلب اوقات بلاگرها تجربیا ت روزانه را تعریف می کنند . پرچم داستانهای جالب از انتشارات در صفحات وب تا تبادل نصایح درباره مشکلات خودمانی در آنجا در اهتزاز است . سایت آنها دارای نامهای رنگارنگی است . بعضی شان شبیه متن های واقعی ماجراجویی دوستان آکاردئون در قرن 21 یا مهملات اروپایی هستند به حدی گاه به شما اجازه می دهد در باره برخی از آنها تصور کنید که آنها دارای عقده های روحی جوانی با زمان و فرصت زیاد برای نوشتن هستند .
هنوز یک چیز خیلی مهم در جریان است . در زمانی که خیلی از نقطه . کام ها بسته می شوند وبلاگ در حال اهتزاز و بر خاستن است . ما در آرامش بین موجهای تجاری کردن در رسانه های دیجیتالی هستیم و بلاگرها تصرف کنندگان لحظه هایند که بالقوه تنوع فرهنگی را افزایش داده و مانع انسداد مشارکت فرهنگی می شوند .
برای دموکراسی در محیط رسانه های جاری چه رخ خواهد داد ؟ جایی که قدرت در دست چند ناشر و شبکه قرار گرفته باشد . محقق رسانه ها « Robert Mc Chesney» اخطار می دهد که حدود رسایی صدا در بحث های سیاسی ، تحت محدودیت و فشار در خواهد آمد . دانشکده حقوق دانشگاه شیکاگو نگران است که متلاشی کردن وب ممکن است موجب از بین رفتن ارزشهای مشترک فرهنگی ای شود که دموکراسی طالب آن است . به عنوان مصرف کنندگان ، ما این کشاکش متقابل را تجربه می کنیم . تلویزیون را روشن می کنیم و این احساس به ما دست می دهد که برنامه های کانال های مختلف شبیه یکدیگرند . به داخل « وب » می رویم و شلوغی نمی گذارد که ما چیز های خوب را تمیز دهیم . بلاگر به هر دوی اینها پاسخ می دهد ، مناظر گوناگون را بسط می دهد و اگر آنها باهوش باشند با ساختن دسته بندی های تخصصی از هرج و مرج داده ها جلو گیری می کنند.
با ریسک خود ستایی به من اجازه دهید اجازه دهید تصور کنیم که اگر بلاگر به عنوان تفسیر آنلاین « رنسانس دیجیتالی» شنا خته و نگه داشته شود چه رخ خواهد داد ؟ بعضی ها ممکن است لینک هایی پست کنند و مرا الاغ پر مدعا بخوانند . دیگران ، اگر من خوشبخت باشم ، ممکن است احساس کنند که من دارای بصیرت جالبی می باشم . استدال من برای ریشه های سبزGRASS-ROOTS رسانه ها ممکن است از سوی دو گروه محافظه کار و مترقی خواه به یکسان جذب شود . اما در چارچوبهای متفاوت ، بسته به ایدئولوژی در دستور کار صاحبان وبلاگها. در نهایت آینده مطبو عات ما ممکن است به نوعی ترک منازعه ناآرام میان رسانه های تجاری واین ریشه های سبز GRASS-ROOTS وابسته باشد . جهانی را تصور کنید که در ان دو نوع قدرت رسانه ای موجود باشد یکی از میان رسانه های متمرکز بر آید جایی که هر پیام با انتشار در شبکه تلویزیون قدرت حاصل می کند ودیگری با وساطت ریشه های سبز می آید. بلاگر این موضوع را بر خواهد گرداند به نوعی همگانی خواهد کرد که هر کس توان در یافت و شنیدن اخبار را داشته باشد .
این ممکن است سخت به نظر برسد که تصور کنیم که جامعه بلاگ به عنوان یک نیروهای اطلاع رسانی تقریبا به قدرتمندی یک رسانه دارای شخصیت حقوقی مستقل فضای رسانه ها را تغییر خواهد داد . ما در تاریخ با کتاب هایی در باره سامویل مورس ، مخترع تلگراف آشنا می شویم اما نه درباره هزاران نفری که با تلگراف کار می کنند و پیام ها را می فرستند و… در نهایت شکل تکامل یافته بسیاری از رسانه ها از میان کنش متقابل میان قدرت توزیع شده ریشه های سبز – نشریات مشارکتی- و نشریاتی که شخصیت حقوقی انها متمرکز است /نشریات دولتی/ متشکل می شود . به عنوان اینکه « انقلاب دیجیتالی» به یک دوره تحولی نزدیک می شود با وساطت وب لاگ ممکن است تا دوباره« ادراک عمومی »public perceptionبه یک رسانه تعریف شود و تاثیر خود را گسترش دهد . پس این را بلاگ گنید !
ترجمه با اندکی تلخیص : امیر حسین اصغری
|